Jag visste från början att detta skulle bli ett problem. Så jag startade med att försöka ersätta smöret med hummus. Hummus är så klart gött, men det är inte samma lika.
Smöret är min enda weakspot, och det är det som får mig att fundera på om jag ska hoppa av veganreglerna efter att projektmånaden är slut. Peter har peppat smart genom att förklara att jag kommer bara sakna smör så länge jag äter bröd. Så jag måste alltså byta bröd mot något annat. Jag har för tillfället bytt ut min frukost- och kvällsmats-macka mot müsli i havremjölk. Till en början tyckte jag inte att jag blev så mätt av det, så jag har börjat köpa nöt/russinmix att ha i müslin också och nu känner jag att det är mättande. Jag tyckte för övrigt att jag gick omkring och tänkte på mat hela tiden den första veckan och jag kände mig alltid hungrig och magen var orolig. Men nu känns det stabilt. Jag vet inte om det beror på om jag vant mig vid att vara hungrig eller om jag faktiskt lyckats jämna ut min kosthållning, men hoppas på det senare alternativet så klart.
Och förra veckans migränanfall kan ju faktiskt ha att göra med min sockerwithdrawal också...
Men anyway. Knäckebröd och te tröttnade jag aldrig på, men musli börjar redan kännas lite tråkigt. Och jag funderar på om det inte är lite dyrt i längden också. Så därför undrar jag om ni internetveganer har tips på andra (billiga) frukost-/kvällsmatmål?
Gröt funderar jag på, men det är lite tråkigt att äta när det inte är snö ute...
I utbyte får ni en oljemålning föreställande Lady Gaga och en enhörning:
Fast å andra sidan, vad spelar det för roll om du sen fortsätter på veganlinjen, förutom att du käkar smör. Lite smör hit eller dit drabbar inte många kossor.
ReplyDeleteannars funkar ju Carlshamn mjölkfritt på knäckemackan, inte lika gött som riktigt smör kanske men....
ReplyDeleteTa soygurt. Det är stört gott! Jag lever på det. Du kan kolla lite i min blogg, bloggar mest om mitt lilla veganliv med. :)
ReplyDeleteSom första anonymen sa så "lite smör hit eller dit"... Det är så jag funderar just nu i allafall. För mjölkfritt smör tror jag inte en sekund på. Har inte än hittat något mjölkfritt smör som går att äta. Smakar apa och är fyllt med skit. Bleh.
ReplyDeleteKul att du också kör veganrace, Ida! Soygurt är tyvärr inget jag har råd med dock. Det är ju omänskligt dyrt, så det är mer av en lyx än basföda. :(
Avokado eller nån göttig bönröra ersätter allt smör i världen...nästan. Men vi kan ju dra ihop någon avokado/nötröra någon dag, så skall du se att livet leker igen. Carlshamns mjölkfria får du inte äta för allt i världen! Och inte soygurt heller, helst iaf. Vi skulle väl vara nyttiga nu? Du måste dunka ner lite gammal frukt i müslin. Nötmjölk/-yoghurt (mkt godare än havremjölk, och med massor av nyttiga fetter och proteiner) med solros-, lin-, och pumpafrön, kokosolja, russin, bär, äpple, banan, havregryn, hampafrön, kardemumma och kanel står man sig på i dagar. Vill man lyxa till det, och det vill man ju, så kör kakao (rå om man har) istället för kanel. Jävlar vad flott det kan bli! Inte riktigt så billigt som knäckebrö' och smör, men man mår därefter också. Peace to the middle east, from the fiddeling double P
ReplyDeleteJag äter ofta någon form av nöt/fröpasta på mackorna, typ jordnötssmör eller tahini. Det är väldigt gott tycker jag.
ReplyDelete