Så här tom var min middagsskål när jag kom på att jag skulle ta en bild på den. Det som syns i den är spår av chokladmandelmjölk, aroniabär, björnbär, äpple, kanel, havremjölk, paranötter, havregryn och säkert nåt mer. Denna lite väl söta middagen unnade jag mig efter att inte ätit på alltför många timmar och var väldigt trött när jag kom hem vid åtta ikväll. Till skrovmålet försökte jag mig på att se den gamla ryska rullen The Battleship Potemkin. Jag klarade två minuter. Men nog av kulturupplevelser, det här är ju en matblogg.Chokladmandelmjölk är en så jävla fin grej att jag bara måste dela med mig av receptet.
Typ en halv liter vatten
En näve mandlar, blötlagda i ca 12 timmar (efter 12 timmar har de blivit nästan dubbelt så stora, mjuka att mixa och är lätta att ploppa ur skalet)
En halv näve russin
Ett halvt äpple
Några slajsar frusen banan
Några matskedar (rå om man har) kakao
Kardemumma, kanel och salt efter smak
Mixa utav bara helvete med det bästa du hittar i mixerväg tills det blir en "ogrynig" struktur.
Servera med all världens bär, nötter och lite havregryn. Byt gärna ut mandlarna mot hasselnötter, då blir'e ju typ nougat!
Jag har förresten nog ätit upp emot tio äpplen idag, förvisso små, men många! Det finns ju oändligt med vildäpplen så här års, så det är bara att ge sig ut och plocka. Och bär, det finns ju bär så man storknar. Mamma har säkert flera hundra liter aroniabär ute på Brännö, vi kommer inte ens kunna plocka en femtedel. Aroniabär finns också i en massa parker och liknande runt om i Göteborg, men ingen verkar veta att man kan äta dom. Och att dom är förbannat goda, om man inte gillar beskan som finns i deras råa form kan man göra världens godaste saft och sylt på dom. Så här ser dom ut, lite som stora blåbär.

Öh, det var nog allt för mig och ikväll.
No comments:
Post a Comment