Så fyllde jag ju år i söndags och fick en låda med vegangrejer av Pär och Yohanna - eftersom de kände till det här projektet sen innan. I den lådan fanns det med sojastrimlor bland annat som jag efter en räd i mitt skafferi svirade ihop till något som liknande en skinksås.
Det gick snabbt att göra, typ så här:
* Koka upp sojastrimlor med en buljongtärning.
* Häll av, i med lite veganmatlägningsgrädde.
* Rör om, krydda och lite tomatpurré.
Det ser sjukt grisigt ut:

Men det var gött och räckte till matlåda två dagar i rad!
ännu göttigare att steka på skinkstrimlorna lite först med. och krydda. kanske lite rökarom också? eller vegetarisk baconkrydda. :)
ReplyDeleteJa, jag kom på det efter också, att man såklart skulle haft i lite liquid smoke eller något annat rökextrakt. Bättre lycka till nästa gång, Erik!
ReplyDeleteJag brukar hälla på kinesisk soja (japansk soja smakar inte lika gott som kinesisk) samt kryddor och kanske någon form av bbq sås och låta det dra i sig ett tag, ska testa låta de marineras en dag, sen häller jag vatten på som jag värmt upp med vattenkokarn och låta det puffa sig sen steka dem och sen brukar jag steka ris eller nudlar och använda skyn på riset/nudlarna som brukar vara ganska gott. Annars finns det Vegetariansk Mock Kyckling (Ser ut så här http://hungfat.se/cans_expand/canned_others_013/01310.jpg) som är gjord på Sojabönor och stekt gluten bara att raida de asiatiskabutikerna, funkar bra till det mesta även på mackan med lite sallad.
ReplyDelete