Idag gjorde Erik och jag veganska pannkakor, och inte nog att de var veganska- de var dessutom GRÖNA! Riktigt fränt, en given hit på partyt.
Vi tog tre deciliter vetemjöl och blandade med en halv tesked salt i en bunke, sedan knappt två teskedar bakpulver. Öste på med tre deciliter sojamjölk och vispade smeten jämn, sedan i med tre matskedar mjölkfritt smör (smält) och ytterligare tre deciliter sojamjölk. Vispa, vispa, vispa, i med lite vanillinsocker och grön karamellfärg efter behag (man kan även använda spenat, men vi körde på latmask och den lite mer onyttiga varianten). När smeten är jämn så är det bara att hälla lagom mycket i en stekpanna med lite mjölkfritt smör och steka tills pannkakan fått en fast konsistens, men notera att stekytan inte blir densamma på klassiska pannkakor med ägg och dessutom kan vara svårare att bedöma på grund av den gröna färgen!
Ja, sedan steker man och steker och steker tills smeten är slut och man har en bunt fina pannkakor att äta upp med något man tycker är gott, kanske sylt eller äppelmos. Sedan... MATKOMA.
Alltså, för att göra monstertuffa, gröna veganpannkakor behöver du:
- 6 dl sojamjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- ca 2 tsk bakpulver
- 3 msk mjölkfritt smör + lite att steka i
- vanillinsocker
- grön karamellfärg/mixad spenat
Bon appetit, säl a vie!
Men, hur smakade de jämfört med äggpannkakor då? Bättre, sämre, lika bra? :)
ReplyDeleteÅh, de smakar detsamma, men veganvarianten är lite segare och liksom degigare... Fast det tycker jag bara är gott, även när jag äter äggpannkakor vill jag ha dem lite degiga och inte så "frasiga".
ReplyDeleteEtt tips är att ha i hälften dinkelmjöl* dom blir lite mustigare då :)
ReplyDeletePlus att man får mer matkoma* <3
Josie*