Men med ganska stor sannolikhet kommer jag ge upp veganigheten redan dagen efter målgången, eftersom jag fyller år då och då måste jag ha en big ass tårta, som den här som jag och Erik gjorde när vår lilla tv-spelsträff fyllde 1 år (för tre år sedan):
Den är svårslagen, särskilt på veganfronten. Mina erfarenheter av vegansk grädde är inte goda. Den bara flyter ut och rinner iväg och rymmer. Ofast till tusen.
Så, om ni vill att jag ska fortsätta vara vegan så får ni tipsa mig om superbra recept på vegantårta. Eller bara nån grädde som faktiskt funkar att göra gräddtårta av.
Jag tycker du ska fortsätta vara vegan. Det är koolt!
ReplyDeleteNär jag fyllde 20 detta året så hade jag ett större kalas med jättemycket tårta.
Jag gjorde en mumsig "prinsesstårta" fast med annanas i istället för hallon som det vanligtvis är. En tårta med krämig chokladmousse ovanpå och med mandariner innuti som också var god. Och sen slutligen en grym hallontårta.
Det finns en filmsnutt på facebook med bild på alla olika tårtor.
http://www.facebook.com/profile.php?id=751801172#!/video/video.php?v=395471437166&subj=751801172
Jag tror länken ska funka. Annars klicka på videoklipp med mig i så hittar du den.
Jag tror mig ha kvar recept till allihopa om du skulle vilja ha.
Jag hörde annars nått om att man kan göra egen vegangrädde med kokosmjölk som bas som tydligen ska bli superb. Jag har inte hunnit pröva själv så jag kan inte bekräfta att det blir bra men jag kan försöka leta upp receptet om du vill.
Skriv till mig på facebook om du vill ha recepten. Jag vet inte om jag kommer se om du svarar här på bloggen nämligen
Prova gogreens VISP, funkar jättebra, speciellt om du vispar och låter den stå i kylen ett tag (gärna över natten) Du kan gå in på min blogg www.kakboken.se och kolla in min jordgubbsgräddtårta:) Läste också om dina mjölk i teetproblem, det är bara att byta mjölk;) Det finns massor av mjölksorter som inte skär sig i teet.
ReplyDelete